Mesto Poprad chce rozširovať letecké spojenie so svetom

20.04.2006 Poprad

Poprad 20. apríla (TASR) - Bezodplatný prevod 15 akcií spoločnosti Letisko Poprad-Tatry (každá v hodnote 10 miliónov Sk) na mesto Poprad potvrdili popradskí ...
Poprad 20. apríla (TASR) - Bezodplatný prevod 15 akcií spoločnosti Letisko Poprad-Tatry (každá v hodnote 10 miliónov Sk) na mesto Poprad potvrdili popradskí poslanci na dnešnom mimoriadnom zastupiteľstve. Podpísaním zmluvy s Fondom národného majetku (FNM) SR poverili primátora mesta Antona Danka.

Rozhodnutím o privatizácii letiska v decembri 2005 bol schválený bezodplatný prevod 65,999-% podielu na základnom imaní popradského letiska na vyšší územný celok a mestá. Po 25,108 % získali Prešovský samosprávny kraj a mesto Poprad. Mestu Vysoké Tatry pripadlo 15,783 %. Základné imanie spoločnosti Letisko Poprad-Tatry predstavovalo v závere minulého roka vyše 597 miliónov Sk.
\"Verím, že nielen mesto, ale všetci akcionári budú pripravení v nasledujúcich rokoch investovať do letiska. Dúfam, že pripravíme dobrý projekt, ktorým oslovíme Európsku úniu, \" konštatoval primátor Danko. Pripomenul, že zámerom mesta je rozšíriť letecké spojenie Popradu so svetom. Ako úspešná sa ukázala pravidelná linka Poprad - Londýn. Spoločnosť Sky Europe ju prevádzkuje zatiaľ dvakrát do týždňa a je predpoklad, že počet letov sa rozšíri na dvojnásobok. \"Pokračujú rokovania o leteckom spojení Popradu s ďalšími mestami, predovšetkým Prahou. Významným krokom by však bolo aj spojenie Popradu s Bratislavou či Moskvou, \" dodal primátor.
 

Vyberte región

mark